Cappuccino, scan en plan

Als we een afspraak voor een cappuccinosessie maken, dan werk ik als volgt. We maken eerst kennis en kijken of er een klik is. Misschien heb je al een idee over welke taken je wilt uitbesteden. Ben je na het eerste uur nog steeds enthousiast? Dan blijven we nog even zitten en doe ik een scan aan de hand van een vragenlijst. De volgende stap is een concreet plan op basis van de uitkomsten van de scan. De tijd die we aan de scan en het plan besteden (maximaal 2 uur), trekken we van de te werken uren in de eerste maand af. Besluit je om toch van een samenwerking af te zien, dan kost het je nog steeds niets.

Proefperiode van 3 maanden met evaluatie

Op het moment dat we ja zeggen en met elkaar gaan samen werken, krijg je van mij een contract. Daar staan alle regels en gemaakte afspraken in. Wat voor jou belangrijk is om alvast te weten, is dat ik altijd een proefperiode van drie maanden hanteer. Na twee maanden plan ik een evaluatie in. Samen bespreken we dan hoe het gaat, wat er (nóg) beter kan en of er genoeg reden is om samen door te pakken.

Als de samenwerking – om wat voor reden dan ook – niet is wat jij of ik ervan verwachtte, kunnen we allebei in die proefperiode van de samenwerking afzien. Zijn we allebei blij – en dat is tot nu toe altijd het geval geweest – dan zetten we het contract gewoon voort.

Regelmatig contact

Om goed op de hoogte te blijven van elkaars werk en de voortgang daarin, plannen we wekelijks een skype- of belafspraak in.” Echt contact is veel leuker, maar ook tijdrovender. Daarom ontmoeten we elkaar in ieder geval één keer per kwartaal om ‘live’ bij te praten.